ΕΔΩ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΝΩΓΕΙΩΝ «ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ»

«Κάθε μέρα καλύτεροι…» είναι το σύνθημα που συνοδεύει τον Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου. Αυτό που διαπίστωσαν όσοι συμμετείχαν ή παρακολούθησαν το 5ο τουρνουά της σειράς Grand Prix Chess Festival είναι ότι οι άνθρωποι του συλλόγου, δεν μένουν στα λόγια. Το «κάθε μέρα καλύτεροι» ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα του σωματείου και στα τουρνουά που διοργανώνει.

Αυτή τη φορά είχαμε και ρεκόρ συμμετοχών, καθώς 97 σκακιστές συμμετείχαν. Το πλέον ενθαρρυντικό για το σκάκι στο Ηράκλειο, αλλά και στην Κρήτη γενικότερα, είναι ότι οι συμμετοχές στο Β Group (κάτω των 14 ετών) ήταν περισσότερες (55 τον αριθμό) από το Α.

Στην αίθουσα «Αριάδνη» του ξενοδοχείου Αστόρια που φιλοξένησε το τουρνουά, τα πάντα ήταν άριστα οργανωμένα. Κάθε συμμετέχοντας κατά την επιβεβαίωση της συμμετοχής του έπαιρνε δώρο ένα t-shirt της διοργάνωσης. Στον 4ο γύρο, στο τραπέζι κάθε σκακιστή τον περίμενε μια φωτογραφία του, τραβηγμένη σε προηγούμενο γύρο, με τυπωμένο το λογότυπο της διοργάνωσης στο κάτω μέρος. Παράλληλες εκδηλώσεις έδωσαν ένα άλλο χρώμα στην διοργάνωση. Γενικά ήταν ακόμα καλύτερο από τα προηγούμενα.

Στο σκακιστικό κομμάτι, παίχθηκε αρκετά καλό σκάκι, ενώ ελπιδοφόρο είναι ότι πολλά από τα μικρά παιδιά έδειξαν δείγματα του ταλέντου και της μαχητικότητας τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Νίκος Σερπετσιδάκης, ο οποίος σε μια παρτίδα που κράτησε σχεδόν έξι ώρες νίκησε τον Γιάννη Μάρη, ενώ στον τελευταίο γύρο έκανε ισοπαλία με τον Τίμη Λυριντζάκη. Τελείωσε το τουρνουά (συμμετείχε στο Α Group) με 5.5/7 τερματίζοντας στην 4η θέση της γενικής κατάταξης, κάνοντας απόδοση elo 1920 και κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία κάτω των 18.

Εξαιρετική εμφάνιση και για τον Γιώργο Καδιάνη, ο οποίος τερμάτισε στην 5η θέση της γενικής, κερδίζοντας την κατηγορία κάτω του 2000, καθώς και για τον Γιάννη Στειακάκη, ο οποίος ήταν και πάλι ο νικητής του Β Group.

   

Ξεκίνησα απ’ τους μικρότερους, καθώς η εμφάνιση τους ήταν πραγματικά ελπιδοφόρα για το μέλλον, όπως τόνισε κατά την απονομή και ο νικητής του τουρνουά Αντώνης Ξυλογιαννόπουλος.

Ας δούμε λίγο τα αποτελέσματα:

Νικητής του Α Group όπως ήδη αναφέρθηκε ο Αντώνης Ξυλογιαννόπουλος με 6/7, μετά από ένα πολύ καλό τουρνουά που έκανε.

Στην 2η θέση (σε ισοβαθμία) ο Τίμης Λυριντζάκης, επίσης με 6/7.

Την 3η θέση κατέλαβε ο Γιώργος Μυλωνάκης με 5.5/7.

Με 5.5/7 ο Νίκος Σερπετσιδάκης, μετά την άρση της ισοβαθμίας, κατέλαβε την 4η θέση, ενώ πήρε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία κάτω των 18 ετών.

Πρώτος στην κατηγορία κάτω του 2000 ο Γιώργος Καδιάνης.

Πάρα πολύ καλή εμφάνιση και για τον Γιώργο Δραμουντάνη, ο οποίος στο πρώτο επίσημο τουρνουά που συμμετείχε, κάνοντας 4.5/7 κατέκτησε την πρώτη θέση κάτω του 1600.

  

Εξαιρετική εμφάνιση για την Εύα Σερπετσιδάκη, η οποία με 4/7 κατέκτησε την πρώτη θέση στις γυναίκες.

Στο Β Group:

1. Γιάννης Στειακάκης 6.5/7

2. Παύλος Ηλιάκης 6/7

3. Mardoyan Ararat 5.5/7

Κάτω των 12:

1. Αριστοτέλης Τσέλος 5,5/7

2. Ηλίας Αγγελάκης  5/7

3. Γιάννης Γιαλυτάκης 5/7

Κάτω των 10:

1. Μιχάλης Τσαπάκης 5/7

2.Νίκος Κουτράκης  5/7

3.Δημήτρης Νταγιαντάς  5/7

Κάτω των 8:

1.Γιώργος Παπιδάκης  5/7

2. Ευάγγελος Κούρος 4/7

3. Γιάννης Κατσουράκης 4/7

Στην τελετή λήξης, πριν αρχίσουν οι απονομές, η εκπρόσωπος του Σ.Ο. Ανωγείων, Άννα Νταγιαντά, ανακοίνωσε το 1ο ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΝΩΓΕΙΩΝ «ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ».

Θέλουμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας στους διοργανωτές και ιδιαίτερα στον Κώστα Κλώκα, ο οποίος δεν σταμάτησε να τρέχει δευτερόλεπτο, όντας  πανταχού παρών στην κυριολεξία (και μετά αναρωτιέμαι γιατί είμαι καμιά πενηνταριά κιλά βαρύτερος του), τον Νίκο Παπανδρέου, την Μαρία Παπανδρέου, τη Μαίρη Βασιλακάκη και όλα τα παιδιά που δούλεψαν για να παρουσιάσουν μια  άρτια διοργάνωση.