(Εδώ η προκήρυξη του πρώτου τουρνουά Ανωγείων “ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ”)

Στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας θα διεξαχθεί από 7 – 15 Ιουλίου 2012 το 35ο σκακιστικό τουρνουά «Ίκαρος».

Οι ετήσιες σκακιστικές εκδηλώσεις Ίκαρος συμπληρώνουν φέτος 35 χρόνια ζωής και με αυτή την αφορμή αλλά φυσικά και την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι διοργανωτές του τουρνουά θα συμμετέχουν κατά 20% στις δαπάνες διαμονής όλων των σκακιστών και σκακιστριών, ανεξαρτήτως δυναμικότητας. Έτσι το βασικό πακέτο φιλοξενίας (που περιλαμβάνει διαμονή (8 διανυκτερεύσεις), παράβολο συμμετοχής και μετακινήσεις από και προς το λιμάνι του Ευδήλου αλλά και καθημερινή μετακίνηση προς το χώρο αγώνων) διαμορφώνεται στα 200 ευρώ το άτομο (από 250 ευρώ τα προηγούμενα χρόνια) ενώ, όπως πάντα, υπάρχουν επιπλέον εκπτώσεις για νεαρούς σκακιστές, οικογένειες, ομάδες σωματείων, ανέργους αλλά και όσους προπληρώσουν το ποσό της συμμετοχής τους. Παρέχονται επίσης ειδικές συνθήκες φιλοξενίας σε κατόχους διεθνών τίτλων (GM/WGM και IM/WIM).

Τα συνολικά έπαθλα του τουρνουά είναι 3000€.

  Επίσης, όπως πάντα, εκτός από το διεθνές ανοιχτό τουρνουά, ο «Ίκαρος» θα περιλαμβανει το Ομαδικό Μεσογειακό Τουρνουά Ράπιντ, τουρνουά μπλιτς και μπλάιντ, διαγωνισμό λύσης προβλημάτων και άλλες δραστηριότητες. Για κάθε επιπλέον πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το ιστολόγιο του Ίκαρου (http://ikariachess.blogspot.com) ή να στέλνουν e-mail στη διεύθυνση: ikaroschess@gmail.com ή, τέλος, να επικοινωνούν τηλεφωνικά στα: 6947-829772 (κ. Δημήτρης Καπαγιαννίδης) και 6977-730286 (κ. Άντζελα Σιάκα).

Στο μενού της ιστοσελίδας, πρόσθεσα μια νέα ενότητα με τίτλο «τουρνουά στην Κρήτη», όπου υπάρχουν κατά χρονολογική σειρά τα σκακιστικά τουρνουά στο νησί.