3ο Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ανωγείων – 2015.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣ!

Ο 15χρονος Ανωγειανός σκακιστής ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία το εξαιρετικό πρωτάθλημα που έκανε, τερματίζοντας αήττητος και μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα! Η συνεχής αγωνιστική άνοδος του Γιάννη προμήνυε αυτή την επιτυχία η οποία δείχνει την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στο σύλλογο, αλλά και την ποιότητα των ίδιων των παιδιών που πλαισιώνουν το σωματείο. Στην 2η θέση τερμάτισε ο προπονητής του ΣΟ Ανωγείων FIDE Master Γιάννης Μαρής, ενώ την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ακόμα ένας νεαρός σκακιστής του σωματείου, ο Γιάννης Μέμος, ισοβαθμώντας με τον έτερο προπονητή του σωματείου, Μανώλη Νταγιαντά, έχοντας όμως καλύτερα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας. Πρώτος κάτω των 18 ετών ο Γιώργος Χαιρέτης, 2ος ο Δημήτρης Νταγιαντάς και 3ος ο Χάρης Κονιός. Πρώτος κάτω των 10 ετών ο Γιώργος Κονιός!
Στον τελευταίο γύρο έσπασαν καρδιές. Αρχικά ο Γιάννης Χαιρέτης πήρε ισχυρή πρωτοβουλία εναντίον του Γιώργη Νταγιαντά και με μια θυσιαστική επίθεση επικράτησε και έφτασε τους 6 βαθμούς. Την ίδια ώρα, Γιάννης Μαρής και Μανώλης Νταγιαντάς έπαιζαν μια πολύ όμορφη, δύσκολη και ενδιαφέρουσα παρτίδα, η οποία δεν έδειχνε που θα καταλήξει. Αν επικρατούσε ο Γιάννης Μαρής θα ισοβαθμούσε στην 1η θέση με τον Γιάννη Χαιρέτη και το πρωτάθλημα θα κρινόταν στα κριτήρια ισοβαθμίας. Τελικά μετά από μια 4ωρη μάχη την οποία παρακολούθησαν με αγωνία οι υπόλοιποι παίχτες αλλά και αρκετοί θεατές, ο Μανώλης Νταγιαντάς κράτησε την ισοπαλία και με το αποτέλεσμα αυτό ο Γιάννης Χαιρέτης έμεινε μόνος του στην κορυφή κατακτώντας πανάξια και αήττητος το πρωτάθλημα!
Αναλυτικά στον τελευταίο 7ο γύρο είχαμε:
7ος γύρος:

Μαρής Γιάννης – Νταγιαντάς Μανώλης ½ – ½ Άμυνο Κάρο-Καν, Επίθεση Πανόβ-Μποτβίνικ.
Χαιρέτης Γιάννης – Νταγιαντάς Γιώργης 1 – 0 Γκαμπί της Βασίλισσας μη αποδεκτό, Κλασσική βαριάντα.
Μέμος Γιάννης – Κονιός Χάρης 1 – 0 Σικελική Άμυνα – Βαριάντα Αλάπιν
Σαλούστρου Δέσποινα – Χαιρέτης Γιώργος 0 – 1 Σικελική Άμυνα
Καλλέργης Γιώργης – Φασουλάς Μανώλης 0 – 1 Σλαβική Άμυνα
Κακαζιάνη Τζούλια –Νταγιαντάς Δημήτρης 0 – 1 Σλαβική Άμυνα
Μιρζάκ Βαλέρια – Μανουρά Μαρία 0 – 1 Άμυνα 4 Ίππων
Μέμου Ευαγγελία – Σφυρή Ολυμπία 0 – 1 α.α.
Σαλούστρος Κώστας – Κονιός Γιώργος 0 – 1 Ιταλική Παρτίδα

Την τελετή λήξης τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ανωγείων Μανώλης Καλλέργης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κονιός και ο Υπεύθυνος  Ακαδημιών του ΟΑΑ Ηράκλειο Κώστα Κλώκας οι οποίοι έκαναν και τις απονομές, όπως επίσης και πλήθος θεατών, γονείς σκακιστών, θεατές – φίλοι του παιχνιδιού, αλλά και σκακιστές άλλων σωματείων που βρίσκονται στα Ανώγεια λόγω του Παγκρήτιου Πρωταθλήματος Σκακιού που διοργανώνει ο ΣΟ Ανωγείων.
Το 3ο Πρωτάθλημα του σωματείου μας ήταν σαφώς το ισχυρότερο από όσα προηγήθηκαν και αυτό με την μεγαλύτερη αγωνία και συγκλονιστικές ανατροπές. Συγχαρητήρια στον νεαρό Πρωταθλητή μας Γιάννη Χαιρέτη, αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες που έδειξαν με την παρουσία τους ότι το σκάκι ήρθε και ρίζωσε στον τόπο μας, αποδίδοντας ήδη όμορφους δροσερούς βλαστούς.
Η πορεία αυτής της ομάδας-παρέας συνεχίζεται, χαρίζοντας μας μοναδικά συναισθήματα!
Και του χρόνου!
ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1.Γιάννης Χαιρέτης 6
2. Γιάννης Μαρής 5,5
3. Γιάννης Μέμος 5
4. Μανώλης Νταγιαντάς 5
5. Χαιρέτης Γιώργος 4,5
6. Νταγιαντάς Γιώργης 4
7. Φασουλάς Μανώλης 4
8. Νταγιαντάς Δημήτρης 4
9. Κονιός Χάρης 3,5
10. Σαλούστρου Δέσποινα 3
11. Καλλέργης Γιώργης 3
12. Κακαζιάνη Τζούλια 3
13. Μανουρά Μαρία 3
14. Κονιός Γιώργος 3
15. Μιρζάκ Βαλέρια 2
16. Μέμου Ευαγγελία 2
17. Σφυρή Ολυμπία 2
18. Σαλούστρος Κώστας 0,5

Chess Results