3o Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού (Rapid Chess) – Ανώγεια 8 Νοεμβρίου 2015

1ος ο Γιώργος Μυλωνάκης, 2ος ο Σπύρος Ναούμ, 3ος ο Μιχάλης Δαρμαράκης

 

afisa_Revised megΜε απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε στα Ανώγεια το 3ο Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού (Rapid Chess) από τον Σκακιστικό Όμιλο Ανωγείων, σε συνεργασία με τον Δήμο Ανωγείων και την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης (Ε.Σ.Σ.Κ.) και συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Κρήτης.
Το 3ο Παγκρήτιο Πρωτάθλημα ήταν και το μαζικότερο σε συμμετοχές, καθώς 50 σκακιστές και σκακίστριες όλων των ηλικιών διαγωνίστηκαν σε ένα τουρνουά 7 γύρων με Ελβετικό σύστημα παίζοντας παρτίδες όπου ο καθένας είχε 10 λεπτά χρόνου σκέψης στην διάθεση του για όλη την παρτίδα με 5 δευτερόλεπτα να προστίθενται από το ηλεκτρονικό χρονόμετρο σε κάθε κίνηση.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Μυλωνάκης του ΟΑ Χανίων, σε εκπληκτική φόρμα με 6,5/7 κατέκτησε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο, με τον Σπύρο Ναούμ της ΣΑ Χανίων να ακολουθεί στην 2η θέση με το επίσης εντυπωσιακό 6/7. 3ος ο Μιχάλης Δαρμαράκης της ΚΑΙΣΣΑΣ Χανίων με 5,5/7, ισοβάθμησε με τους Γιώργο Καδιάνη του ΟΦΗ (4ος) και Παναγιώτη Καλαιτζόγλου της ΚΑΙΣΣΑΣ Χανίων (5ος), αλλά είχε καλύτερα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας.
Στις γυναίκες, 1η η Αγγελική Γραμματικάκη του ΟΑΑ Ηράκλειο με 4/7, 2η η Αθηνά Βακάλη του ΟΦΣ Χανιών με 4/7 επίσης, ενώ την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ένα δικό μας παιδί, η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου που αγωνίζεται στον Κύδωνα Χανίων με 3/7.
Στην κατηγορία κάτω των 12 ετών στα κορίτσια, 1η τερμάτισε η Στέλλα Φοινικιανάκη του ΟΑΑ Ηράκλειο, 2η η Κουτσουράκη Αριάδνη του ΣΟ ΛΕΩΝ Κάντια και 3η η Αλιφέρη Κατερίνα του ΟΑΧ 2000. Στα αγόρια κάτω των 12 ετών είχαμε τον Χρήστο Μαρινάκη του ΟΑ Χανίων να τερματίζει 1ος, ενώ στην 2η θέση τερμάτισε ο Αντρέας Σηφογιαννάκης του ΟΑΧ 2000 με 3ο τον Γιάννο Κουτσουράκη του ΣΟ ΛΕΩΝ Κάντια.
Από τον ΣΟ Ανωγείων συμμετείχαν 6 σκακιστές. Καλύτερη επίδοση η 8η θέση του Γιάννη Μαρή με 5/7. 4/7 έκανε ο Γιάννης Χαιρέτης, 3,5/7 ο Γιάννης Μέμος, ενώ 3/7 έκαναν ο Γιώργος Χαιρέτης και ο Δημήτρης Νταγιαντάς. Η Ολυμπία Σφυρή τελείωσε το τουρνουά με 2/7.
Ένα όμορφο στιγμιότυπο, που αξίζει να αναφερθεί, αφορά τον 8χρονο σκακιστή Νίκο Καζάκο. Σε μια κρίσιμη παρτίδα και ενώ ο Καζάκος βρισκόταν σε εξαιρετικά δεινή θέση, ο αντίπαλος του ο οποίος είχε ελάχιστο χρόνο στο ρολόι παίζει την κίνηση του και ξεχνά να το πατήσει. Και τότε ο 8χρονος σκακιστής του υποδεικνύει αμέσως να πιέσει το χρονόμετρο, μη αποδεχόμενος να πάρει μια νίκη με τέτοιο τρόπο. Συγχαρητήρια στον μικρό Νίκο, γιατί το αθλητικό ήθος είναι πάντα πάνω από νίκες και μετάλλια.
Η διοργάνωση κύλησε απόλυτα ομαλά. Όταν εμφανίστηκε το μοναδικό πρόβλημα, ένας δυσλειτουργικός εκτυπωτής, η εφευρετικότητα του υπεύθυνου των Ακαδημιών του ΟΑΑ Ηράκλειο Κώστα Κλώκα ήταν εκεί για να το λύσει με δημιουργικό τρόπο, θέτοντας σε λειτουργία τον προτζέκτορα της αίθουσας με τον οποίο όλα έγινα πιο απλά και πιο όμορφα! Ο Κώστας ήταν και πάλι μαζί μας, πολύτιμος όπως πάντα σε κάθε διοργάνωση και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.
Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Ανωγείων κ. Μανώλη Καλλέργη ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την τελετή λήξης και έκανε την απονομή στους νικητές.
Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης κ. Μπάμπη Στεφανάτο για την παρουσία του και την βοήθεια που προσέφερε.
Ευχαριστούμε επίσης την Γεωργία Ξυλούρη για το γευστικότατο κέρασμα της, την Τζούλια Νταγιαντά για την φωτογραφική κάλυψη μιας ακόμα διοργάνωσης και φυσικά όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν την διοργάνωση όπως και τους θεατές.

Αποτελέσματα & Βαθμολογία Ε Δ Ω