Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στα Ανώγεια το 4ο Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Ράπιντ για το 2017, με διοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ανωγείων, τον Αθλητικό-Πολιτιστικό Σύλλογο ΙΔΑΙΟ Ανωγείων, τον Ο.Α.Α. Ηράκλειο και την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης και συνδιοργανωτή τον Δήμο Ανωγείων.
Συμμετείχαν 29 σκακιστές και σκακίστριες, μεγάλος αριθμός εκ των οποίων φιλοξενήθηκε από το Σάββατο στον χώρο του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας.


Το τουρνουά είχε μεγάλο ενδιαφέρον και ανατροπές, ιδιαίτερα στου τελευταίους γύρους, όπου η 1η θέση άλλαξε χέρια 3 φορές, για να κατακτήσει τελικά το τουρνουά ο Κώστας Αναγνωστόπουλος του Ο.Α.Α.Ηράκλειο με 6/7 σε ισοβαθμία με τον 2ο – μετά τα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας – Μάριο Αγγελέτο του ΣΟ Λέων Κάντια, ενώ την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Κώστας Κλώκας του Ο.Α.Α.Ηράκλειο με 5/7, ισόβαθμος με τον 4ο γενικής κατάταξης και 1ο κάτω των 12 Ανδρέα Σηφογιαννάκη του ΟΑ Χανίων.
Στην κατηγορία κάτω των 12 όπως ήδη είπαμε 1ος ήρθε με 5/7 ο Ανδρέας Σηφογιαννάκης του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων, με 2ο τον Μιχάλη Χριστοδουλάκη του ΟΑ Χανίων επίσης με 4,5/7 , ενώ την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Θανάσης Μαυρίδης, επίσης του ΟΑΧ, με 4/7.

Αναλυτικά η Βαθμολογία & τα αποτελέσματα ανά γύρο ΕΔΩ