Με αφορμή την ίδρυση του νέου σωματείου «Αθλητικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ιδαίοι» το οποίο έχει ήδη ετοιμάσει το σκακιστικό του τμήμα, αλλά και την μετακόμιση του Σκακιστικού Ομίλου Ανωγείων σε νέο, πολύ όμορφο χώρο (όπου θα συστεγαστεί με τον Α.ΠΟ. «Ιδαίοι») τρεις γενιές Ανωγειανών σκακιστών βρέθηκαν σήμερα στον χώρο του συλλόγου για μια φιλική αναμέτρηση.

Ο Μανόλης Φασουλάς και ο Μανόλης Βρέντζος, εκ των ιδρυτών του σκακιστικού τμήματος του Α.Ο. Αετός Ανωγείων στα μέσα της δεκαετίας του ’80 εκπροσώπησαν την πρώτη Ανωγειανή σκακιστική γενιά, ο Μανόλης Νταγιαντάς και ο Γιώργης Νταγιαντάς εκ των ιδρυτών του Σ.Ο. Ανωγείων το 2012 καθώς και ο Γιώργης Καλλέργης (εκ των ιδρυτών του Α.ΠΟ. Ιδαίοι) εκπροσώπησαν την 2η και οι Γιάννης & Γιώργος Χαιρέτης, Κώστας Σαλούστρος και Ολυμπία Σφυρή την τρίτη.

Παίχθηκαν παρτίδες κανονικού χρόνου, στις οποίες οι νεότεροι επικράτησαν των παλαιότερων και όλοι μαζί ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι.

Πολύ όμορφες οι στιγμές μετά τις παρτίδες, όπου Μανόλης Φασουλάς και Μανόλης Βρέντζος ήταν φανερά ικανοποιημένοι και συγκινημένοι γιατί εκείνη η προσπάθεια που ξεκίνησαν στα μέσα της δεκαετίας του ΄80, αν και διεκόπη για αρκετά χρόνια, επανεκκινήθηκε και τελικά τίποτε δεν πήγε χαμένο. Διοργανώσεις διεθνών τουρνουά, επιτυχημένες συμμετοχές σε διασυλλογικά πρωταθλήματα και κυρίως τα πάρα πολλά παιδιά του τόπου μας που έχουν αγκαλιάσει το σκάκι ώστε ώθησαν στην ίδρυση ενός ακόμα σωματείου, αυτή είναι η εικόνα σε πολύ αδρές γραμμές των σκακιστικών πραγμάτων στον τόπο. Αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για μια απομακρυσμένη περιοχή με 2000 – 2500 κατοίκους, πράγματι, τίποτα δεν πήγε χαμένο.

Και συνεχίζουμε με έναν γεμάτο Σεπτέμβριο, όπου θα γίνουν 2 (δύο) κλειστά Διεθνή τουρνουά στα Ανώγεια, επίτευξης νόρμας γκρανμέτρ, θα ξεκινήσει η νέα σεζόν προπονήσεων με νέα τμήματα και νέες εγγραφές και θα ξεκινήσει το 5ο Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ανωγείων (το οποίο θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο).

Ευχαριστούμε τον Μανόλη Φασουλά και τον Μανόλη Βρέντζο γι’ αυτήν την όμορφη συνάντηση.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τον Γιώργη Νταγιαντά.