Το Σάββατο 24 Μαρτίου ξεκινάει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και οι δύο σύλλογοι του τόπου μας ξεκινούν τις μάχες τους. Ο ΣΟ Ανωγείων υποδέχεται στα Ανώγεια τον Ηρόδοτο στο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής καθώς θα αγωνιστούν δύο από τις 3-4 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Οι παρτίδες θα ξεκινήσουν στις 16:30 και μπορεί να τις παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί (αρκεί να έχει αθόρυβο το κινητό του!).
Θα είναι ένα παιχνίδι αρκετά δύσκολο και πολύ σημαντικό για την πορεία των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα, καθώς όποιος αφήσει βαθμούς θα μείνει νωρίς νωρίς πίσω στην μάχη για το πρωτάθλημα.


Ο ΑΠΣ ΙΔΑΙΟΙ Ανωγείων κάνει το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα και θα φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο από το Παναθλητικό Όμιλο Ατσαλένιου (ΠΟΑ). Στόχος της ομάδας του ΑΠΣ ΙΔΑΙΟΙ Ανωγείων είναι να δώσει την ευκαιρία σε όλο και περισσότερα παιδιά του τόπου μας να αγωνιστούν στο διασυλλογικό πρωτάθλημα και έτσι θα κατέβει με μια εντελώς νεανική σύνθεση αφού τα 6 από τα 10 μέλη της ομάδας θα είναι παιδιά κάτω των 12 ετών, κάτι που είχε συμβεί και με τον ΣΟ Ανωγείων στις πρώτες συμμετοχές του στο πρωτάθλημα. Θεωρούμε ότι ο ρόλος της ομάδας του ΑΠΣ ΙΔΑΙΟΙ Ανωγείων είναι ίσως ακόμα σπουδαιότερος από αυτόν της πρώτης ομάδας γιατί θα αποτελέσει το όχημα ώστε να εισαχθούν πάρα πολλά μικρά παιδιά του τόπου μας στον κόσμο της σκακιστικής κοινότητας. Εννοείται ότι αυτό που μετράει σε αυτή τη περίπτωση είναι η συμμετοχή και σε καμιά περίπτωση το αποτέλεσμα.

Το πλήρες πρόγραμμα του 1ου γύρου έχει ως εξής:
ΣΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ – ΗΡΟΔΟΤΟΣ
ΠΟ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΥ – ΑΠΣ ΙΔΑΙΟΙ ΑΝΩΓΕΙΩΝ
ΤΑΝΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ – ΟΑΧ 2000
ΣΟ ΚΑΜΑΡΑ – ΑΠΣ ΠΗΓΑΣΟΣ
ΕΓΟΗ – ΣΑ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

Καλές παρτίδες στις σκακίστριες και στους σκακιστές των ομάδων μας!