Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 το Προπονητικό Πρωτάθλημα των παιδικών τμημάτων των συλλόγων μας (Γ’ Αγωνιστικό και προ-αγωνιστικό τμήμα) με 35 παιδιά, όλα κάτω των 12 ετών να παίρνουν μέρος και να αγωνίζονται σε ένα Ελβετικό τουρνουά 5 γύρων (κανονικού χρόνου). Για τα περισσότερα από αυτά ήταν η πρώτη φορά που έπαιξαν σε αγωνιστικές συνθήκες.
Πέρα από τα αποτελέσματα, το πλέον σημαντικό είναι η συμμετοχή. Αυτή τη στιγμή ο χώρος που στεγάζει τα δύο σωματεία των Ανωγείων (Σκακιστικό Όμιλο Ανωγείων & Αθλητικό-Πολιτιστικό Σύλλογο ΙΔΑΙΟΙ Ανωγείων) έχει γίνει ένα στέκι σκέψης, δημιουργίας, συλλογικής προσπάθειας και κοινωνικής συνδιαλλαγής για περισσότερα από 50 νέα παιδιά του τόπου μας (χώρια τους ενήλικες που για μας είναι εξίσου σημαντική και η δική τους παρουσία). Η όρεξη και η δίψα αυτών των παιδιών για διεξόδους μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και η συνεχώς αυξανόμενη παρουσία τους οδήγησε στην δημιουργία του νέου σωματείου το οποίο φιλοδοξεί να επεκτείνει και άλλο τις δράσεις των συλλόγων μας.
Ο χώρος μας παραμένει φυσικά πάντα ανοιχτός για όλους, ενώ η συμμετοχή στις προπονήσεις μας είναι πάντα ΔΩΡΕΑΝ.
Πριν περάσουμε στο αγωνιστικό κομμάτι και στα αποτελέσματα, μια αναφορά στο βραβείο «ευ αγωνίζεσθαι» είναι απαραίτητη. Το βραβείο Fair Play λοιπόν, πάει στον Γιάννη Σπιθούρη, ο οποίος μόνος του, στον 3ο γύρο ανέφερε στον διαιτητή ότι έκανε αντικανονική κίνηση με την οποία μάλιστα έχανε την παρτίδα. Συγχαρητήρια στον μικρό Γιάννη. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θέλουμε να μάθουν τα παιδιά μας να δίνουν τις μάχες τους και να ευχαριστιούνται το παιχνίδι τους.


Στο αγωνιστικό κομμάτι το τουρνουά κατέκτησε η Μαρία Νταγιαντά του Εμμανουήλ με 5/5. Η Μαρία ήταν 1η γενικής κατάταξης και 1η στα κορίτσια, παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο. Την 2η θέση στα κορίτσια (6η γενικής κατάταξης) και το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Μαρία Νταγιαντά του Γεωργίου με 4/5, ενώ την 3η θέση στα κορίτσια (8η γενικής) και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Στέφη Ξυλούρη με 3/5. Ισόβαθμες στην 3η θέση των κοριτσιών και οι Μαρία Ξυλούρη, Δανάη Πολύζου, Αλεξάνδρα Σφυρή και Ιωάννα Φαρατζή με 3/5 επίσης οι οποίες χάνουν το μετάλλιο στις λεπτομέρειες των κριτηρίων άρσης ισοβαθμίας.
Στα αγόρια, 1ος νικητής (και 2ος γενικής κατάταξης) ο Μάνος Σαλούστρος με 4/5 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ την 2η θέση (3ος γενικής) και το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιώργος Φασουλάς με 4/5 επίσης. Την 3η θέση (4ος γενικής) και το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Νεκτάριος Κεφαλογιάννης με 4/5 και αυτός, ενώ με το ίδιο σκορ τερμάτισαν και οι: Κριτόλαος Τζαγκαράκης και Γιάννης Φασουλάς, καθώς στα αγόρια τα μετάλλια όλα κρίθηκαν στα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας, αφού και τα 5 αυτά παιδιά τερμάτισαν ισόβαθμοι με 4/5.

Η προσπάθεια και η συμμετοχή όλων ήταν αυτό που πραγματικά αξίζει! Η παρουσία αυτών των παιδιών και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν μέσα στον σύλλογο εξασφαλίζει ότι μας περιμένουν ακόμα καλύτερες μέρες από όλες τις απόψεις!
Βαθμολογία και αποτελέσματα ανά γύρο ΕΔΩ.