Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της τράπεζας Πειραιώς στα Ανώγεια έλαβε χώρα το 3ο ράπιντ της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης με διοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ανωγείων και τον Αθλητικό – Πολιτιστικό Σύλλογο ΙΔΑΙΟΙ Ανωγείων ενώ συνδιοργανωτής ήταν όπως πάντα ο Δήμος Ανωγείων.

Ήταν κατά γενική ομολογία μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση την οποία ευχαριστήθηκαν παίχτες και θεατές.

Νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο Σπύρος Ναούμ της ΣΑ Χανίων με 6/7, ενώ την 2η θέση κατέκτησε ο σκακιστής του ΑΠΣ ΙΔΑΙΟΙ Ανωγείων Γιάννης Μαρής με 5,5/7. Στην 3η θέση είχαμε 4πλη ισοβαθμία στους 5 βαθμούς με τον Τάκη Παπαθανασίου της ΣΑ Γαζίου να είναι καλύτερος στα κριτήρια και να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο.

Στην κατηγορία κάτω των 12 ετών είχαμε την Ασημένια Τσαπάκη του ΟΑΑΗ να κατακτά την 1η θέση με 5/7, ενώ είχαμε ισοβαθμία στην 2η θέση με 3/7. Μετά την άρση της ισοβαθμίας η Βίβιαν Κοντογιάννη της ΣΑ Γαζίου κατέκτησε την 2η θέση και η Αλεξάνδρα Σφυρή του ΑΠΣ ΙΔΑΙΟΙ Ανωγείων την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Στα αγόρια την 1η θέση με 4/7 κατέκτησε ο Γιώργος Τερζάκης του ΟΦΗ, 2ος ο Δημήτρης Σακλαμπανάκης του ΟΦΗ με 3/7 και 3ος ο Γιώργος Μακρής του ΠΟ Ατσαλένιου με 2,5/7.

chess-results

Από τον ΑΠΣ ΙΔΑΙΟΙ Ανωγείων (ο οποίος κατέκτησε και δυο μετάλλια με τον Γιάννη Μαρή και την Αλεξάνδρα Σφυρή) αγωνίστηκαν 5 σκακιστές/στριες: Γιάννης Μαρής, Αλεξάνδρα Σφυρή, Γιώργης Νταγιαντάς, Βαλέρια Μιρζάκ και Κώστας Σαλούστρος.

Από τον ΣΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ αγωνίστηκαν 4 σκακιστές/στριες: Γιώργος Χαιρέτης, Δέσποινα Σαλούστρου, Ολυμπία Σφυρή και Μαρία Νταγιαντά του Γεωργίου.

Το τουρνουά διαιτήτευσαν ο Κώστας Κλώκας και ο Μανόλης Νταγιαντάς.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Γιάννα και τον Γιώργη για το κέρασμα που προσέφεραν σε παίχτες, διαιτητές και θεατές του τουρνουά και με την ευκαιρία του αρραβώνα τους να τους ευχηθούμε κάθε ευτυχία στην νέα ζωή τους.

Φωτογραφίες: Ολυμπία, Τζούλια, Κώστας και Αλίκη!