Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Β Εθνικής για τον Σκακιστικό Όμιλο Ανωγείων, καθώς έχασε από την ομάδα του Ηροδότου με σκορ 4 – 6. Οι αντίπαλοι μας έπαιξαν καλύτερα και κέρδισαν απολύτως δίκαια το παιχνίδι, αποδεικνύοντας ότι είναι μια πολύ καλή και μαχητική ομάδα η οποία έχει την δυνατότητα να παλέψει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 

Η ομάδα μας δεν έκανε καλή εμφάνιση (συνολικά, γιατί αρκετές σκακιέρες πήγαν πάρα πολύ καλά) και η ήττα ήρθε φυσιολογικά.  Η απώλεια αυτού του παιχνιδιού μας απομακρύνει από την κορυφή, αλλά δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε ότι ο Ηρόδοτος ήταν καλύτερος και άξιζε τη νίκη. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ηροδότου και ευχόμαστε ανάλογα καλή πορεία και στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Για μας η βασική φιλοσοφία δεν αλλάζει: Θα παίξουμε για να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι και το πρωτάθλημα, όποια κι αν είναι η τελική βαθμολογία.

Εκτός από τον ΣΟ Ανωγείων, σήμερα αγωνίστηκε και το άλλο σωματείο του τόπου μας, ο ΑΠΣ Ιδαίοι, για το οποίο ήταν και το πρώτο επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος στην ιστορία του. Ηττήθηκε με 9-1 από την πολύ καλή και νεανική ομάδα του ΠΟ Ατσαλένιου, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει. Ο στόχος της ομάδας είναι να δώσει την ευκαιρία σε πολλά παιδιά του τόπου μας να αγωνιστούν στο διασυλλογικό πρωτάθλημα και να αποκτήσουν σκακιστικές και όχι μόνο εμπειρίες.

Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί στις 21 Απριλίου με τα παιχνίδια του 2ου γύροου.