Ένα πραγματικά μεγάλο ντέρμπυ, γεμάτο αγωνία και ανατροπές, έγινε χθες Κυριακή 7 Απριλίου για τον 3ο γύρο της Β Εθνικής στο Ηράκλειο μεταξύ του ΣΟ Λέων Κάντια και του ΣΟ Ανωγείων, των δύο δηλαδή – βάση έλο τουλάχιστον – ισχυρότερων ομάδων της κατηγορίας.

Το παιχνίδι ήταν οριακό πριν ξεκινήσει στις εκτιμήσεις όλων, έτσι ήταν και στην διάρκειά του και έτσι τελείωσε, καθώς ο ΣΟ Ανωγείων επικράτησε με 5,5 – 4,5 με την κατάσταση να είναι άγριο θρίλερ τουλάχιστον τις 2 τελευταίες ώρες της αναμέτρησης, καθώς η νίκη άλλαζε χέρια ενώ στο ενδιάμεσο πέρναγε συνεχώς από την ισοπαλία.

Στο τέλος, με φοβερή προσπάθεια, οι σκακίστριες και οι σκακιστές μας κράτησαν το προβάδισμα και έδωσαν μια σπουδαία νίκη στην ομάδα μας – σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες αν όχι τη μεγαλύτερη στην μέχρι τώρα σύντομη ιστορία της.

Το αποτέλεσμα μας γέμισε χαρά, ενώ από την άλλη έχοντας βρεθεί κι εμείς στην θέση του ηττημένου μετά από τέτοια ματς μπορούμε να καταλάβουμε καλά πως νιώθουν οι φίλοι μας το ΣΟ Λέων. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την ομάδα του ΛΕΩΝ για την άψογη φιλοξενία, ενώ δεν χρειάζεται να πούμε ότι παρά την κρισιμότητα της συνάντησης και το γεγονός ότι έκρινε σε μεγάλο βαθμό έναν τίτλο και μια κατηγορία, το κλίμα μεταξύ των δύο ομάδων ήταν όπως πάντα άψογο, πράγμα που επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι τα δύο σωματεία γευμάτισαν μαζί μετά το τέλους του …ψυχοφθόρου θρίλερ!

Η μεγάλη αυτή νίκη φέρνει την ομάδα μόνη στην 1η θέση, 2 βαθμούς μπροστά από όσους ισοβαθμούν στην 2η. Όμως το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο και φυσικά τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Ας πούμε απλώς ότι έχουμε κατακτήσει την pole position για το grand prix της τελικής φάσης που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Παρασκευή στο ξενοδοχείο Aldemar στην Χερσόνησο και ας ευχηθούμε να έχουμε κι εκεί ένα ανάλογο με την αρχή φινάλε!

Με τον ΣΟ Ανωγείων αγωνίστηκαν οι: Σεβαστιανός Παπαδογιάννης, Γιάννης Μαρής, Νίκος Σαρακενίδης, Μαρία Φραγκάκη, Γεωργία Βούρτσα, Ασημένια Χατζηπαναγιώτου, Βαλέρια Μιρζάκ, Γιάννης Χαιρέτης, Γιώργος Χαιρέτης, Μαρία Νταγιαντά.

Για την ίδια αγωνιστική στα Ανώγεια ο ΑΠΣ ΙΔΑΙΟΙ παίζοντας με έναν ενήλικα και 9 παιδιά κάτω των 12 ετών πάλεψε όσο μπορούσε το ματς με τον ΣΟ Καμάρα χάνοντας τελικά με 3,5 – 6,5.

Με τον ΑΠΣ ΙΔΑΙΟΙ Ανωγείων αγωνίστηκαν οι: Γιώργης Νταγιαντάς, Γιάννης Φασουλάς, Γιώργος Φασουλάς, Γιάννης Σπιθούρης, Μαρία Ξυλούρη, Αλεξάνδρα Σφυρή, Φωτεινή Σπιθούρη, Νεκτάριος Κεφαλογιάννης, Κώστας Σαλούστρος, Αλέξανδρος Νταγιαντάς.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β ΕΘΝΙΚΗΣ (μετά τον 3ο γύρο)

  1. ΣΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ  6  (21,5 – 8,5)
  2. ΣΟ ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ 4
  3. ΠΟ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΥ 4
  4. ΗΡΟΔΟΤΟΣ 4
  5. ΣΟ ΚΑΜΑΡΑ 4
  6. ΣΑ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ 4
  7. ΑΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥ 4
  8.  ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ 2
  9. ΑΠΟΚΩΡΟΝΑΣ 2
  10. ΕΓΟΗ 2
  11. ΑΠΣ ΙΔΑΙΟΙ ΑΝΩΓΕΙΩΝ 0