Ξεκίνησε σήμερα 24 Μαρτίου 2019 το διασυλλογικό πρωτάθλημα της Β Εθνικής με τον ΣΟ Ανωγείων να φιλοξενείται στην Χερσόνησο από την ΣΑ Χερσονήσου και τον ΑΠΣ ΙΔΑΙΟΙ στο Ατσαλένιο από τον ΠΟΑ.

Στην Χερσόνησο ο ΣΟ Ανωγείων ξεκίνησε εντυπωσιακά το φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας με σκορ 9 – 1 επί της ΣΑ Χερσονήσου σε μια αναμέτρηση που χαρακτηρίστηκε από το άριστο κλίμα μεταξύ των δύο σωματείων, κάτι που συμβαίνει διαχρονικά. Η ομάδα της Χερσονήσου πάλεψε δυνατά όλες σχεδόν τις παρτίδες και το 9 – 1 ίσως δεν είναι πλήρως αντιπροσωπευτικό των μαχών που δόθηκαν πάνω στις σκακιέρες. Για τον ΣΟ Ανωγείων ήταν αναμφίβολα μια πολύ καλή αρχή με τους σκακιστές και τις σκακίστριες του (να σημειώσουμε εδώ ότι αγωνίστηκαν 5 σκακιστές και 5 σκακίστριες) να δείχνουν ότι ακόμα και σε παρτίδες που αντιμετώπισαν κάποια προβλήματα κατάφεραν να βρουν τις λύσεις.

Με τον ΣΟ Ανωγείων στην Χερσόνησο αγωνίστηκαν οι:

Σεβαστιανός Παπαδογιάννης, Γιάννης Μαρής, Μαρία Φραγκάκη, Γιάννης Μέμος, Γεωργία Βούρτσα, Ασημένια Χατζηπαναγιώτου, Δέσποινα Σαλούστρου, Γιώργος Χαιρέτης (Γιώργο χρόνια πολλά για τα γενέθλια σου!), Δημήτρης Νταγιαντάς και Μαρία Νταγιαντά.

Ο ΑΠΣ ΙΔΑΙΟΙ Ανωγείων φιλοξενήθηκε στο Ατσαλένιο από τον ΠΟΑ και ηττήθηκε με σκορ 8,5 – 1,5 κάτι που ήταν αναμενόμενο λόγω της διαφοράς δυναμικότητας των ομάδων. Ο ΑΠΣ ΙΔΑΙΟΙ με 6 παιδιά κάτω των 12 ετών στην σύνθεση τους, έχει ακριβώς αυτόν το στόχο, να δώσει ευκαιρία σε περισσότερους μικρούς – αλλά και μεγάλους – να παίξουν στο διασυλλογικό πρωτάθλημα.

Με τον ΑΠΣ ΙΔΑΙΟΙ Ανωγείων στο Ατσαλένιο αγωνίστηκαν οι:

Δημήτρης Ξημέρης, Δημήτρης Παπαδογιάννης, Μιχάλης Καλογεράκης, Γιώργος Νταγιαντάς, Μαρίνα Σκουλά, Φωτεινή Σπιθούρη, Αλεξάνδρα Σφυρή, Κώστας Σαλούστρος, Γιώργος Φασουλάς και Μάνος Σαλούστρος.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ΣΑ Χερσονήσου και τον ΠΟ Ατσαλένιου για την φιλοξενία των ομάδων μας και υποσχόμαστε να ανταποδώσουμε στον αμέσως επόμενο γύρο καθώς και οι δύο αυτές ομάδες θα επισκεφτούν τα Ανώγεια, η μεν ΣΑΧ για να παίξει με τους ΙΔΑΙΟΥΣ ο δε ΠΟΑ για να αγωνιστεί με τον ΣΟΑ.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον Δήμο Ανωγείων για την παραχώρηση των δύο mini bus για τις ανάγκες μετακίνησης των ομάδων μας.

Τα αποτελέσματα του 1ου γύρου έχουν ως εξής:

ΣΑ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ – ΣΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ   1 – 9

ΣΟ ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ – ΣΟ ΚΑΜΑΡΑ   8,5 – 1,5

ΕΓΟΗ – ΗΡΟΔΟΤΟΣ    1 – 9

ΠΟΑ – ΑΠΣ ΙΔΑΙΟΙ ΑΝΩΓΕΙΩΝ   8,5 – 1,5

ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ – ΑΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥ   1,5 – 8,5

ΑΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ bye

 

Η κλήρωση του 2ου γύρου που θα γίνει την Κυριακή 31 Μαρτίου με ώρα έναρξης 11.30 έχει ως εξής:

ΣΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ   –  ΠΟ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΥ

ΑΠΣ ΙΔΑΙΟΙ ΑΝΩΓΕΙΩΝ  –  ΣΑ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

ΑΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥ  –  ΣΟ ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ

ΗΡΟΔΟΤΟΣ  –  ΑΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ

ΣΟ ΚΑΜΑΡΑ  –  ΕΓΟΗ

ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ bye